Sposób przygotowania:
Czekoladowe trufelki
Na początku ciasteczka umieścić w pojemniku malaksera, wraz z cukrem i cukrem waniliowym.Rozdrobnić składniki na pył.
Następnie miękkie masło i ciemną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, wlać do ciasteczek.
Potem dodać Cointreau, Nutellę i zmiksować na gładką, jednolitą masę.
Tak przygotowaną masę wstawić do lodówki na 4 godziny.
Po tym czasie wyjąć masę na ciastka.
Z niej formować kulki o wielkości orzecha włoskiego (można oczywiście tworzyć większe kuleczki).
Każdą kulkę obtaczać w rozsypanym na talerzyku kakao.
Następnie ponownie schłodzić w lodówce.
Smacznego.
Następnie miękkie masło i ciemną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, wlać do ciasteczek.
Potem dodać Cointreau, Nutellę i zmiksować na gładką, jednolitą masę.
Tak przygotowaną masę wstawić do lodówki na 4 godziny.
Po tym czasie wyjąć masę na ciastka.
Z niej formować kulki o wielkości orzecha włoskiego (można oczywiście tworzyć większe kuleczki).
Każdą kulkę obtaczać w rozsypanym na talerzyku kakao.
Następnie ponownie schłodzić w lodówce.
Smacznego.