Sposób przygotowania:
Czekoladowe z dżemem wiśniowym
W garnuszki roztopić masło. Do roztapiającego masła dodać czekoladę. Po 2 minutach zdjąć z ognia i mieszać do całkowitego rozpuszczenia się składników- do powstania czekoladowej masy. Do garnuszka dodajemy dżem wiśniowy. Jaja ubijamy z cukrem i dodajemy również do garnuszka z naszą masą czekoladową .Mieszamy tylko do momentu połączenia się składników. Mąkę, proszek do pieczenia przesiewamy i stopniowo wsypujemy do masy czekoladowej - mieszając dosyć niestarannie :) Tortownicę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą i wylewamy ciasto . Piekarnik nagrzany powinien być do 180 stopni, ciasto pieczemy ok. 60 minut, lecz piekarnik piekarnikowi nie równy także najlepiej do suchego patyczka. Lekko ostudzone ciasto polać polewą czekoladową lub jak kto woli posypać cukrem pudrem. Smacznego