Sposób przygotowania:
Sernik z wiśniami wg madi
Ciasto czekoladowe: miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy jajka, dalej ucieramy. Pod koniec dodajemy pozostałe składniki, miksujemy, aż składniki się połączą. Gotowe ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wiśnie osączamy dokładnie z kompotu. Następnie osączone wiśnie układamy na cieście. W międzyczasie przygotowujemy masę serową. Jajka ucieramy na puch wraz z cukrem. Po chwili dodajemy ser, miksujemy. Pod koniec dodajemy pozostałe składniki, miskujemy do momentu, aż uzyskamy gładką masę. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na ciasto oraz wiśnie ułożone w blasze. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy godzinę. Po upieczeniu sernik polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu i dekorujemy drażetkami cukrowymi.