Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z wiśniami 3
Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem , proszkiem do pieczenia i solą. Wiśnie wyjąć ze słoika i obtoczyć w mące, bo ciasto będzie rzadkie. Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić pianę. Roztopioną czekoladę wlać do mąki i wymieszać .Może być ciepła, wtedy cukier lepiej się rozpuści. Dodawać po jednym żółtku ciągle mieszając. Na koniec dodać pianę,wymieszać ,wrzucić wiśnie i wszystkie składniki dobrze połączyć. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub folia aluminiową ( ja upiekłam w keksówce ale polecam blaszkę kwadratową o boku 20 cm bo ciasto wychodzi niskie, można tez zrobić je z podwójnej porcji). Piec w temp 180stopni około 45 minut do suchego patyczka.