Sposób przygotowania:
Czekoladowiec z owocami
Margarynę zmiksować z cukrem w komorze miksera, dodając po jednym jaju stopniowo, aby się masa nie zwarzyła. Następnie dodać kakao lub sproszkowaną czekoladę i cukier waniliowy. Zmiksować i dodać odmierzoną i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ponownie wymieszać. owoce opłukać i wydrążyć pestki drylownicą. Tortownicę natłuścić i wysypać bułką tartą i wlać masę na dno, a na wierzch ułożyć wypestkowane wiśnie i śliwki. Piekarnik nagrzać do 180 st. C i do gorącego wstawić formę z ciastem na 45-50 min. Po upieczeniu wyjąć, wystudzić. Boki tortownicy rozulźnić i unieść w górę, ciasto przenieść ostrożnie na paterę. Pokroić i podawać na talerzykach deserowych. Można też na każdy kawałek ciasta czekoladowego psiknąć kleks bitej śmietany ze spraya.