Sposób przygotowania:
Czekoladowo jagodowe ciasto
W kąpieli wodnej roztopić margaryną z czekoladą mleczną. Po roztopieniu tych składników dodać cukier i wymieszać aż cukier się rozpuści. Następnie mieszając dodawać po jednym jajku a gdy jajka połączą się z czekoladą dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao i wymieszać ciasto. Na koniec dodać jagody i białą polewę ( polewa i tak się rozpuści i nie będzie widoczna, a jagody można obtoczyć w mące ) i ponownie ciasto wymieszać. Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175-180 stopni na 40-45 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć, przestudzić a potem posypać cukrem pudrem i pokroić na kawałki.
edytaha
zewa
To wpadaj zanim chłopaki wszystko zjedzą.
edytaha
Schowaj dla mnie proszę :)
zewa
Już schowałam :)
edytaha
:D
monikaT83
gusia1000