Sposób przygotowania:
Czekoladowo- migdałowe ciasto
Ciasto: Białka oddzielić od żółtek i ubić z odrobiną soli na pianę, do ubitej piany dodać cukier i nadal ubijać do uzyskania szklistej, białej bezy. Do bezy dodać delikatnie żółtka i ostrożnie wymieszać, aby nie popsuć piany, następnie dodać przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę, połączyć z jajkami na koniec dodać migdały, mak i aromat migdałowy. Ciasto wylać do wyłożonej papierem prostokątnej formy 25 cm na 35 cm, piec w temp 180st. Krem czekoladowy: Krem najlepiej przygotować dzień wcześniej. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę podgrzać z kawą do momentu jej rozpuszczenia, ale nie zagotować!, do gorącej śmietanki dodać masło i mieszać do momentu rozpuszczenia, przestudzić. Zimną śmietankę połączyć z płynna czekoladą ma powstać gładki krem i odstawić do zgęstnienia. Upieczone i ostudzone ciasto przeciąć wzdłuż na połowę i podzielić na cztery paski ciasta, paski ciasta smarować gęstym kremem i układać jeden na drugim, wierzch i boki ciasta posmarować też kremem i dowolnie udekorować. Gotowe ciasto musi dokładnie się schłodzić w lodówce.