Sposób przygotowania:
Czekoladowo-waniliowa pascha
Jeśli ser nie jest mielony, mielimy go 2-3 razy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kakao zaparzamy w niewielkiej ilości wody tak by przyjęło konsystencje rozpuszczonej czekolady. Do miski przekładamy cukier puder, żółtka oraz masło. Składniki ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy do niej przygotowany ser oraz śmietankę. Na koniec wlewamy likier. Tak przygotowaną masę serową dzielimy na dwie części.
Do pierwszej z nich dodajemy cukier waniliowy, a do drugiej rozpuszczoną czekoladę oraz zaparzone kakao. Przygotowaną salaterkę lub tak jak u mnie wiaderko wykładamy lekko zwilżoną gazą. Na dno naczynia wykładamy waniliowy ser. Na wierzch wykładamy czekoladowy ser. Wiaderko delikatnie uderzamy o blat stołu, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Masa serowa dzięki temu równo się ułoży.
Tak przygotowaną paschę umieszczamy w lodówce i pozostawiamy na około 12 godzin. Polecam paschę wykonać wieczorem. Na rano jest gotowa:) Gotową wykładamy delikatnie na przygotowany talerz. Zdejmujemy gazę. Całość dekorujemy kandyzowanymi owocami. Gotowe!
Do pierwszej z nich dodajemy cukier waniliowy, a do drugiej rozpuszczoną czekoladę oraz zaparzone kakao. Przygotowaną salaterkę lub tak jak u mnie wiaderko wykładamy lekko zwilżoną gazą. Na dno naczynia wykładamy waniliowy ser. Na wierzch wykładamy czekoladowy ser. Wiaderko delikatnie uderzamy o blat stołu, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Masa serowa dzięki temu równo się ułoży.
Tak przygotowaną paschę umieszczamy w lodówce i pozostawiamy na około 12 godzin. Polecam paschę wykonać wieczorem. Na rano jest gotowa:) Gotową wykładamy delikatnie na przygotowany talerz. Zdejmujemy gazę. Całość dekorujemy kandyzowanymi owocami. Gotowe!
marietta