Sposób przygotowania:
Babeczki mocno czekoladowe
Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Miękkie masło utarłam z cukrem i ekstraktem waniliowym na puszysty krem. Cały czas ucierając dodawałam po jednym jajku. Mąkę wymieszałam z proszkiem do pieczenia i kakao, a jogurt z wodą. Dodawałam do utartej masy na przemian: raz mąkę z kakao , raz wodę z jogurtem. Ucierałam na wolnych obrotach do połączenia składników. Wsypałam czekoladowe kropelki do zapiekania i delikatnie wszystko wymieszałam. Przełożyłam ciasto do papierowych foremek wypełniając je do 3/4 wysokości. Piekłam 20 minut w temp. 180°C. Upieczone babeczki wystudziłam w foremkach na kracie kuchennej.Krem: Czekoladę roztopiłam w kąpieli wodnej. Serek śmietankowy utarłam z masłem. Dodałam przestudzoną czekoladę i dokładnie wymieszałam. Przełożyłam do worka cukierniczego i ozdobiłam babeczki. Udekorowałam cukrowymi śnieżynkami.