Sposób przygotowania:
Mocno czekoladowe cupcake
Kakao z kawą zaparzyć wrzątkiem, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia i solą – przesiać. Miękką margarynę utrzeć na puch z cukrem i jajkami. Ciągle ucierając dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Następnie ciągle miksując wlewamy płynne kakao. Ciasto wlać do papilotek (20 sztuk) do ok. ¾ wysokości. Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni (sprawdzamy patyczkiem). Babeczki studzimy. Schłodzoną śmietanę kremówkę wymieszać z kakao. Czekoladową śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Ubitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy babeczki. Na wierzch śmietany kładziemy 1 wisienkę i posypujemy srebrnymi perełkami. SMACZNEGO!
kołczu
marietta