agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Kolorowe babeczki agusi

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jesienne babeczki kolorowe i pyszne

Kolorowe babeczki agusi

Składniki:

Kolorowe babeczki agusi

 

  • mąka tortowa 3 szklanki
  • margaryna 1,5 kostki
  • cukier 3/4 szklanki
  • cukier waniliowy 1 opak
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • jajka 3 szt
  • mleko 1 szklanka
  • kakao 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Kolorowe babeczki agusi
Przygotować składniki niezbędne oraz dekoracje z masy cukrowej i z masy marcepanowej. Mleko, margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao rozpuścić w garnku na wolnym ogniu, cały czas mieszając, ostudzić. Dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia, wbić wcześniej sparzone jajka i utrzeć ciasto na jednolitą i gładką masę. Wlewać ciasto do papilotek lub foremek na babeczki i piec w gorącym piekarniku w temperaturze około 180-190 stopni C, przez około 30-40 minut. Następnie wyjąć babeczki i ostudzić. Według przepisu podanego na opakowaniu rozpuścić polewę czekoladową i rozprowadzić ją na babeczkach. Poukładać ozdoby gotowe lub wykrawać ozdoby za masy marcepanowej.

Tagi:

jajko jajka