Sposób przygotowania:
Łazanki z kapustą i grzybami
Kiszoną kapustę zalać wodą, wsypać ziele angielskie, liść laurowy i zagotować. Suszone podgrzybki zmielić w młynku do kawy i wsypać do kapusty, wymieszać, gotować do miękkości kapusty z 35 minut pod przykryciem na średnim ogniu.
W garnku na oleju usmażyć pokrojony boczek wędzony w kostkę, wsypać pokrojoną bez flaka kiełbasę i cebulę, podsmażać do zrumienienia, co jakiś czas zamieszać.
Do kiełbasy wlać ugotowaną kapustę, ma być trochę wywaru z kapusty, zagotować.
Wsypać ugotowany w osolonej wodzie makaron łazanki, wymieszać, do smaku dodać pieprz mielony, cukier, sól.
W garnku na oleju usmażyć pokrojony boczek wędzony w kostkę, wsypać pokrojoną bez flaka kiełbasę i cebulę, podsmażać do zrumienienia, co jakiś czas zamieszać.
Do kiełbasy wlać ugotowaną kapustę, ma być trochę wywaru z kapusty, zagotować.
Wsypać ugotowany w osolonej wodzie makaron łazanki, wymieszać, do smaku dodać pieprz mielony, cukier, sól.