Sposób przygotowania:
Czekoladowy deser z kaszy manny
Mleko, wodę, kakao i stewię zagrzać w garnuszku z grubym dnem (nie gotować, powinno być gorące), następnie dodajemy masło i mieszamy, aż się rozpuści.
Ciągle mieszając dodajemy stopniowo kaszę, gotujemy 3 minuty (aż zgęstnieje).
Następnie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, mieszamy na gładką masę lub wstawiamy na 1 minutę do mikrofali.
Gotową kaszę przelewamy do foremek/kokilek, około ¾ wysokości. Następnie każdy deser polewamy roztopioną czekoladą i układamy owoce. Możemy podać na ciepło lub zimno (wtedy ostygnięty deser wstawiamy do lodówki na 1h.)
Smacznego :)
Ciągle mieszając dodajemy stopniowo kaszę, gotujemy 3 minuty (aż zgęstnieje).
Następnie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, mieszamy na gładką masę lub wstawiamy na 1 minutę do mikrofali.
Gotową kaszę przelewamy do foremek/kokilek, około ¾ wysokości. Następnie każdy deser polewamy roztopioną czekoladą i układamy owoce. Możemy podać na ciepło lub zimno (wtedy ostygnięty deser wstawiamy do lodówki na 1h.)
Smacznego :)