ilonkowy

ilonkowy

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Czekoladowy krem do ciasta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny, mocno czekoladowy krem idealny do przełożenia ciasta lub tortu.

Czekoladowy krem do ciasta

Składniki:

Czekoladowy krem do ciasta

 

  • 3 jaja
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 gorzka czekolada
  • 1 kostka masła

Sposób przygotowania:

Czekoladowy krem do ciasta
Jajka ubijamy na parze z cukrem. Do ciepłej masy dodajemy kakao i stratą tabliczkę gorzkiej czekolady, mieszamy
Masło ucieramy aż będzie puszyste i białe, dodajemy ostudzoną masę jajeczno-czekoladową i porządnie ucieramy.

Tagi:

czekolada