anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Czekoladowy murzynek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne delikatne ciasto czekoladowe, można przekroić i posmarować masą lub marmoladą Polecam do popołudniowej kawki.

Czekoladowy murzynek

Składniki:

Czekoladowy murzynek

 

  • mąka pszenna 2,5 szkl.
  • cukier 1,5 szkl.
  • margaryna 1,5 kost.
  • jajka 6 szt.
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy 1 op.
  • kakao 2 łyżki
  • woda 6 łyżek

Sposób przygotowania:

Czekoladowy murzynek
Do garnka włożyć margarynę, wsypać cukier k, kakao i wodę podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając. Z masy jaka powstanie odlać 1/3 szklanki, resztę wystudzić. Białka ubić na sztywno , do piany dodać żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszać, wlewając pomału.Dokładnie wymieszać. Całość wlać do formy. Piec w temp 180 stopni około 45 minut. Po wystudzeniu polać polewą

Tagi:

jajko jajka