Sposób przygotowania:
Czekoladowy torcik wg kasperki2
Jaja pooddzielaj żółtka od białek. Do białek dodaj cały cukier i ucieraj ( mikserem ), do uzyskania białej masy. Migdały zetrzyj na wiórki. Do białej masy dodawaj po trosze migdałów i mieszaj łyżką. Z białek ubij pianę. Gdy dodasz już wszystkie migdały, zacznij partiami dodawać pianę z białek i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodawaj startą na wiórki gorzką czekoladę i ostrożnie mieszaj.
W ten sposób uzyskaną masę przelej do wysmarowanej masłem formy o średnicy max.26 cm.
Piecz ok 30-40 min w nagrzanym uprzednio piekarniku 200*C.
Smacznego
W ten sposób uzyskaną masę przelej do wysmarowanej masłem formy o średnicy max.26 cm.
Piecz ok 30-40 min w nagrzanym uprzednio piekarniku 200*C.
Smacznego