WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1764]

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie jednogarnkowe ze schabem wieprzowym, fasolką szparagową i fasolą białą z puszki, z cebulą i marchewką.

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową

ETAP 1:

Schab pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka. Na patelni przesmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i dodać do mięsa. Dodać marchewki pokrojone w plasterki. Wlać 3 szklanki wody. Włożyć listek, ziele i pieprz w ziarnach. Zagotować. Dodać koncentrat i ketchup. Wymieszać. Gotować ok. 30 minut.

Dodać fasolkę pokrojoną na kawałki. Gotować aż mięso i fasolka zmiękną. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie. Doprawić solą i pieprzem. Dodać fasolkę z puszki osączoną z zalewy i gotować na małym ogniu, aż wszystko będzie mięciutkie.

Podawać np. z pieczywem.

Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową
Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową po przygotowaniu w garnku
Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową
Fasola biała z puszki dodana do garnka z daniem
Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową
Pokrojona fasolka szparagowa dodana do garnka.
Danie jednogarnkowe z fasolką szparagową
Podsmażone mięso i cebula przełożone do garnka