Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Czereśnie w cieście drożdżowym wg Di

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne czereśnie w cieście drożdżowym smakiem jak i wyglądem zachwycą niejedną osobę. Polecam do wypróbowania.

Czereśnie w cieście drożdżowym wg Di Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czereśnie w cieście drożdżowym wg Di

 

Ciasto:

Dodatkowo:

  • mąka do obtaczania
  • olej do głębokiego smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Czereśnie w cieście drożdżowym wg Di

Ciasto:

Czereśnie w cieście drożdżowym wg Di
Jajko i resztę mąki dodajemy po lekkim podrośnięciu ciasta.

3/4 szklanki mąki przesiać do miski i dodać do niej pokruszone drożdże oraz cukier i sól.
Wszystko zalać podgrzanym mlekiem i odstawić na tyle ile zajmie nam przygotowanie czereśni.
Dodać pokruszone drożdże, cukier i sól. Po tym czasie wbić jajko, wsypać pozostałą mąkę i ciasto dokładnie wyrobić.

Czereśnie:

Czereśnie w cieście drożdżowym wg Di
Należy wybierać czereśnie posiadające ogonki.

Czereśnie należy dokładnie umyć, osuszyć i pousuwać z nich pestki. Ogonki powinny zostać.

Panierowanie:

Czereśnie w cieście drożdżowym wg Di
Ren etap powinien odbyć się powoli i dokładni.

Przygotowane owoce należy obtoczyć w mące i dokładnie pokryć ciastem po przez ich osobne zanurzenie w masie.

Smażenie:

Czereśnie w cieście drożdżowym wg Di
Smażąc czereśnie należy zadbać, ab temperatura była stabilna.

Czereśnie należy smażyć w głębokim tłuszczu do zarumienienia się. Nadmiar tłuszczu osączyć na ręczniku papierowym i owoce oprószyć cukrem pudrem.