Sposób przygotowania:
Smażone owoce w cieście
Jajka sparzyć wrzątkiem przed użyciem. Masło roztopić. Drożdże instant rozpuścić w mleku. Do miski przesiać mąkę, wsypać sól, wbić jajka, wlać roztopione masło, cukier puder i wlać mleko z drożdżami. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę. W czasie gdy ciasto będzie zwiększało swoją objętość przygotować owoce. Cytrynę umyć i wycisnąć z niej sok. Ananasa obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Morele umyć i obrać ze skórki, pokroić w plasterki. Gruszkę umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, polać sokiem z cytryny aby nie ciemniała. Jabłka umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, polać sokiem z cytryny, aby nie ciemniało. Cukier drobny zmielić w młynku na cukier puder Gdy ciasto urośnie panierować w nim owoce i smażyć w rozgrzanym tłuszczu na głębokiej patelni, na złoty kolor. Odsączać z tłuszczu na ręczniku papierowym, podawać ciepłe posypane cukrem pudrem.