marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Smażone owoce w cieście.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

W dużej misce wymieszać pięć pierwszych składników i wyrobić na gęsto,dodać do garść owoców i wymieszać.Smażyć owoce w cieście na brąz

Smażone owoce w cieście.

Składniki:

Smażone owoce w cieście.

 

  • 200 g.białej mąki,
  • 1 łyżka mleka w proszku,
  • 1/2 łyżki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka mielonego cynamonu,
  • 300 ml.ciepłego mleka,
  • ghee do smażenia,
  • 450 g.świeżych owoców obranych i umytych oraz pokrojonych
  • w kostkę,
  • 3 łyżki cukru pudru.

Sposób przygotowania:

Smażone owoce w cieście.
Wsypać do miski mąkę,mleko,cynamon,mleko w proszku i proszek do pieczenia,wyrobić rękoma,aby powstała gęsta konsys-
-tencja.Owoce umyć,obrać i pokroić na średnią kostkę oraz wkła-
-dać do ciasta i zatapiać je,by masa pokrywała je całkowicie.Roz-
-grzać ghee na patelni i wkładać obtoczone owoce,dopiero wtedy
jak masło zaskwierczy.Smażyć na złoty brąz z wszystkich stron.
Po wyjęciu odcedzić na metalowym sitku z resztek tłuszczu.

Przepis pochodzi z "Kuchni Kryszny".