Sposób przygotowania:
Smażone owoce w cieście.
Wsypać do miski mąkę,mleko,cynamon,mleko w proszku i proszek do pieczenia,wyrobić rękoma,aby powstała gęsta konsys-
-tencja.Owoce umyć,obrać i pokroić na średnią kostkę oraz wkła-
-dać do ciasta i zatapiać je,by masa pokrywała je całkowicie.Roz-
-grzać ghee na patelni i wkładać obtoczone owoce,dopiero wtedy
jak masło zaskwierczy.Smażyć na złoty brąz z wszystkich stron.
Po wyjęciu odcedzić na metalowym sitku z resztek tłuszczu.
Przepis pochodzi z "Kuchni Kryszny".
-tencja.Owoce umyć,obrać i pokroić na średnią kostkę oraz wkła-
-dać do ciasta i zatapiać je,by masa pokrywała je całkowicie.Roz-
-grzać ghee na patelni i wkładać obtoczone owoce,dopiero wtedy
jak masło zaskwierczy.Smażyć na złoty brąz z wszystkich stron.
Po wyjęciu odcedzić na metalowym sitku z resztek tłuszczu.
Przepis pochodzi z "Kuchni Kryszny".