mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Książka Kucharska: Ciasta i desery z czereśniami

Czereśniowo-truskawkowo-kokosowe kostki

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 21

Letni deser lodowy z sezonowymi owocami - truskawkami i czereśniami i czekoladą, idealny dla ochłody.

Czereśniowo-truskawkowo-kokosowe kostki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czereśniowo-truskawkowo-kokosowe kostki

 

  • 10 dkg czereśni
  • 20 dkg truskawek
  • ½ szklanki mleczka kokosowego
  • 4 kostki czekolady gorzkiej
  • Listki mięty

Sposób przygotowania:

Czereśniowo-truskawkowo-kokosowe kostki
Czereśnie myje, i dryluje. Miksuje blenderem. Truskawki myję, obieram z szypułek, i też blenderuje. Zostawiam 5 sztuk. Do foremki do kostek lodowych, wkładam po łyżeczce mleczka kokosowego, zmiksowanych czereśni, znowu mleczko i na końcu truskawki. Wkładam do zamrażalnika na kilka godzin albo na noc. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, dolewam trochę wody żeby zrobiła się lekko płynna. Talerzyki polewam czekoladą, wykładam na nie mus truskawkowy, dodaję kostki lodowe, i połówki truskawek, na które wylewam odrobinę czekolady. Dekoruję miętą.
Czereśniowo-truskawkowo-kokosowe kostki
Czereśnie truskawki mleczko kokosowe z puszki
Czereśniowo-truskawkowo-kokosowe kostki
Czereśnie umyte i wydrylowane z pestek w misce
Czereśniowo-truskawkowo-kokosowe kostki
Zmiksowane truskawki zmikskowane czereśnie
Czereśniowo-truskawkowo-kokosowe kostki
Mus truskawkowy na talerzykach z czekoladą

Tagi:

czekolada