kala8810@wp.pl

kala8810@wp.pl

Kucharz
[Przepisów: 10]

Czerwona kapusta

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie na 6 porcji .Smacznego

Czerwona kapusta

Składniki:

Czerwona kapusta

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta
Z kapusty wytnij głąb,poszatkuj.cebule koniecznie pokrój w piórka.Jabłka obierz,pokrój w paski lub plasterki,czosnek posiekaj.Skórkę z cytryny zetrzyj na tarce.Żaroodporne naczynie posmaruj polowa masła ,na dnie ułóż warstwę kapusty,cebuli,jabłek,czosnku,posyp skorka cytrynowa ,sola, pieprzem ,starta gałkę ,goździkami i brązowym cukrem .ponownie połóż warstwę czerwonej kapusty i pozostałe składniki.

Na wierzchu ułóż resztę masła ,polej czerwonym octem.Przykryj i wstaw do rozgrzanego piekarnika >Piecz okoøo 1,5 godziny w 180 (stopni) C .Kapustę zamieszaj kilka razy podczas pieczenia najlepiej od 3-5