Sposób przygotowania:
Czerwona kapusta
Z kapusty wytnij głąb,poszatkuj.cebule koniecznie pokrój w piórka.Jabłka obierz,pokrój w paski lub plasterki,czosnek posiekaj.Skórkę z cytryny zetrzyj na tarce.Żaroodporne naczynie posmaruj polowa masła ,na dnie ułóż warstwę kapusty,cebuli,jabłek,czosnku,posyp skorka cytrynowa ,sola, pieprzem ,starta gałkę ,goździkami i brązowym cukrem .ponownie połóż warstwę czerwonej kapusty i pozostałe składniki.
Na wierzchu ułóż resztę masła ,polej czerwonym octem.Przykryj i wstaw do rozgrzanego piekarnika >Piecz okoøo 1,5 godziny w 180 (stopni) C .Kapustę zamieszaj kilka razy podczas pieczenia najlepiej od 3-5
Na wierzchu ułóż resztę masła ,polej czerwonym octem.Przykryj i wstaw do rozgrzanego piekarnika >Piecz okoøo 1,5 godziny w 180 (stopni) C .Kapustę zamieszaj kilka razy podczas pieczenia najlepiej od 3-5
Pyza
i to mieszanie - 3 do 5 razy...kurczątko, a jak zamieszam 6 razy to co będzie? strasznie się zestresowałam samym czytaniem....
kala8810@wp.pl