Czerwona kapusta w parze z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jedna z moich ulubionych surówek do sosiku i nie tylko:-))

Czerwona kapusta w parze z jabłkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czerwona kapusta w parze z jabłkiem

 

  • 0,5litrowy słoik kapusty czerwonej
  • 4 korniszonki
  • 2mniejsze cebulki
  • 1winne jabłko
  • pieprz czarny mielony
  • 2 - 3 łyżki oleju
  • ewentualnie sól i pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta w parze z jabłkiem
Kapustę odsączamy, przekładamy do większej salaterki. Cebulę, korniszonki oraz jabłko kroimy w drobną kosteczkę.Wrzucamy do kapusty, doprawiamy pieprzem czarnym. Można też jeżeli ktoś lubi dodać odrobinę pieprzu ziołowego. Dodajemy olej i dokładnie lecz delikatnie mieszamy. Jeżeli będzie komuś za mało słona to oczywiście dosalamy. Jak zawsze doprawianie to indywidualna sprawa:-)))
Czerwona kapusta w parze z jabłkiem
Zanim wszystko pokroiłam i zamieszałam:-))