zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Czerwona kapusta z jabłkiem 2

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

soczysta surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Czerwona kapusta z jabłkiem 2

Składniki:

Czerwona kapusta z jabłkiem 2

 

  • 1/2 średniej główki czerwonej kapusty
  • 3 średnie jabłka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • Do smaku :
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • ocet

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z jabłkiem 2
Kapustę pozbawić wierzchnich liści i głąba i pokroić na kawałki. Za pomocą robota z końcówką do jarzyn zetrzeć kapustę na grubszych oczkach. Kapustę posolić i zostawić na kilka minut. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kapusty. Następnie dodać pozostałe przyprawy, jogurt i majonez i wymieszać surówkę. Pozostawić na 5 minut do przegryzienia się smaków.