MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Czerwona kapusta z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czerwona kapusta z rodzynkami jest tak smaczna ,że zagości u was na stole nie tylko jeden raz.

Czerwona kapusta z rodzynkami

Składniki:

Czerwona kapusta z rodzynkami

 

  • 1 czerwona kapusta
  • 30 g masła
  • 1 cebula drobno posiekana
  • 2 ugotowane jabłka
  • 10 dag rodzynek
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z rodzynkami
Poszatkowaną kapustę zagotować w dużym garnku a następnie odcedzić. W garnku stopićmasło i zeszklić cebulę pod przykryciem na wolnym ogniu. Dodać obrane i posiekane jabłka, smażyć jeszcze przez kilka minut po czym włożyć do garnka kapustę.Rodzynki moczyć w wodzie przez 10 minut.Do kapusty dodać cukier, ocet i 2 łyżki wody. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić do momentu , kiedy kapusta będzie miękka i chrupka. Rozpuścić mąkę w łyżce wody i wlać do kapusty ,gotować wszystko razem 3 minuty a następnie wsypać odsączone rodzynki,wymieszać wszystko razem..