malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Czerwona kapusta z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mozna dodać rodzynki lub suszone śliwki

Czerwona kapusta z żurawiną

Składniki:

Czerwona kapusta z żurawiną

 

  • główka czerwonej kapusty
  • 400g żurawin
  • szklanka czerwonego wina
  • 2 łyżki masła
  • 1/2łyżeczki cynamonu
  • 1/2 szk octu winnego
  • 1/2szk cukru
  • łyżka oleju
  • 3-4 goździki
  • łyżeczka tymianku
  • sól

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z żurawiną
W garnku rozpuszczamy maslo, dodajemy olej, wrzucamy poszatkowana kapuste, cynamon i goździki. Smażymy 5 min, często mieszamy. Wlewamy wino i dodajemy żurawiny. Dusimy 30 min. W polowie duszenia dodajemy cukier, od koniec ocet.

Tagi:

kapusta