anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Czerwona pasta kanapkowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka i smaczna pasta na kanapki.

Czerwona pasta kanapkowa.

Składniki:

Czerwona pasta kanapkowa.

 

  • 1 papryka czerwona
  • 1/4 puszki czerwonej fasolki
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta kminku
  • pół łyżeczki papryki słodkiej
  • łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Czerwona pasta kanapkowa.
Paprykę należy dokładnie umyć, usunąć gniazdo nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Startą paprykę wrzucić do miski, następnie dodajemy fasolę przepłukaną pod bieżącą wodą, którą wcześniej należy zmiksować. Następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, dodajemy musztardę, majonez, doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku, kminkiem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Smacznego :)