jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Czerwona surówka kapuściana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna i prosta surówka zastrzykiem witamin na jesienną porę.

Czerwona surówka kapuściana Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czerwona surówka kapuściana

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona surówka kapuściana
Kapustę szatkujemy dość drobno. Przelewamy wrzątkiem na krótko, by zmiękła. Odsączamy na sicie. Jabłko obieramy ze skórki i gniazda nasiennego po czym ścieramy  na tarce. Skrapiamy jabłko sokiem z cytryny. Mieszamy surówkę, doprawiamy solą i miodem do smaku do pożądanej słodkości. Dodajemy orzechy.
Czerwona surówka kapuściana
Kapustę szatkujemy dość drobno wprost do miski.
Czerwona surówka kapuściana
Mieszamy surówkę, doprawiamy solą i miodem do smaku
Czerwona surówka kapuściana
Surówkę możemy podać posypane siekanymi orzechami.