Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 267]

Czerwona tilapia z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Rybka przygotowana w ten sposób jest dietetyczna, delikatna i soczysta, a dodatkowo bardzo aromatyczna.

Czerwona tilapia z grilla Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czerwona tilapia z grilla

 

  • 2 średnie tilapie czerwone
  • mały pęczek natki pietruszki
  • mała biała cebula
  • mała cytryna
  • sól ziołowa
  • mielony pieprz kolorowy

Sposób przygotowania:

Czerwona tilapia z grilla
Rybę oskrobać z łusek i dokładnie umyć wewnątrz i na zewnątrz, osuszyć skórę papierowym ręcznikiem. Wnętrze brzucha posypać kolorowym pieprzem oraz solą ziołową.

Do środka włożyć całe gałazki natki pietruszki, plastry wyszorowanej cytryny ze skórką i plasterki cebuli. Wszystko posypać dodatkowo pieprzem.

Przygotowaną rybę owinąć alu-folią i odłożyć do lodówki na pół godziny.

Upiec na grillu.
Czerwona tilapia z grilla
Przed przyprawieniem rybę oczyścić z łusek i dokładnie umyć.
Czerwona tilapia z grilla
Do wnętrza włożyć gałązki pietruszki, plastry cebuli i plasterki cytryny.

Tagi:

grill danie ryba