Sposób przygotowania:
Pstrąg z grilla z masłem musztardowym i kapustąETAP 1:
Wypatroszone pstrągi myję, osuszam ręcznikiem papierowym doprawiam do smaku solą i przyprawą z każdej strony również wewnątrz.
ETAP 2:
Miękkie masło ucieram z musztardą, miodem , sokiem z cytryny i szczyptą soli, wkładam do środka ryby po równo nadzienia, dociskam, odstawiam na 20 minut do lodówki .
ETAP 3:
Kapustę siekam dość grubo nożem, por kroje w pół krążki, mieszam, skrapiam sokiem z limonki, polewam olejem, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaję sól , miód oraz pieprz, mieszam.
ETAP 4:
Wykładam na kawałek folii aluminiowej, posypuję listkami kolendry, dodaję wiórki zimnego masła, zawijam dokładnie tworząc kieszonkę.
Ryby przekładam na kratkę do grillowania, obkładam plasterkami cytryny, grilluję z każdej strony razem z młodą kapustą, około 15 minut na średnim żarze.
Podaje na talerzu razem.
Smacznego!
Jagodowa
Magdalena88
ciasteczka
Czekoladka 2