evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Tilapia z grilla

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Mięsko z tej ryby jest bardzo smaczne,świetnie komponuje się z sosem teryiaki.Ja podałam z ziemniakami i surówką.Polecam miłośnikom ryb . . ..

Tilapia z grilla Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tilapia z grilla

 

  • Świeże płaty tilapi ze skórą (u mnie ok. 400g)
  • sos teriyaki
  • sok z cytryny
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Tilapia z grilla
Płaty ryby umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy skropić cytryną,delikatnie posolić i oprószyć pieprzem. Do plastikowego naczynia wlać trochę sosu teriyaki i ułożyć w nim ryby,polać jeszcze po wierzchu sosem i przemieszać. Zamknąć naczynie i odstawić na jedną godzinę. Po tym czasie grill lub patelnię grillową posmarować olejem i na mocno rozgrzany ułożyć płaty ryby.Grillować po parę minut z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ziemniakami i surówką. Smacznego :)
Tilapia z grilla
tutaj na zdjęciu widzimy marynowanie płatów ryb

Tagi:

sosy