Sposób przygotowania:
Pstrąg z grilla z masłem koperkowym
Rybę oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Doprawiamy solą i pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Tak przygotowane ryby przekładamy na tackę do grillowania i zawijamy w folię spożywczą. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Masło wyjmujemy z lodówki,aby stało się miękkie. Koperek drobno szatkujemy a czosnek wyciskamy przez praskę. Do miękkiego masła dodajemy koperek, czosnek i 1 łyżkę soku z cytryny. Całość dokładnie mieszamy widelcem. Wykładamy na deskę do krojenia i dzielimy na 4 porcje.
Pstrągi grillujemy na tacce około 10 minut. Po tym czasie przekładamy na folię aluminiową ( błyszczącą stroną do środka) i układamy po kawałku masła koperkowego.
Tak przygotowane ryby szczelnie zawijamy i grillujemy.
Masło wyjmujemy z lodówki,aby stało się miękkie. Koperek drobno szatkujemy a czosnek wyciskamy przez praskę. Do miękkiego masła dodajemy koperek, czosnek i 1 łyżkę soku z cytryny. Całość dokładnie mieszamy widelcem. Wykładamy na deskę do krojenia i dzielimy na 4 porcje.
Pstrągi grillujemy na tacce około 10 minut. Po tym czasie przekładamy na folię aluminiową ( błyszczącą stroną do środka) i układamy po kawałku masła koperkowego.
Tak przygotowane ryby szczelnie zawijamy i grillujemy.