Sposób przygotowania:
Dorada z grilla z ziemniakami po indyjskuETAP 1:
Sprawione dorady, myję, osuszam ręcznikiem papierowym, do środka i na zewnątrz nacieram oliwą oraz posypuję solą i pieprzem, w środek wkładam gałązki kolendry, skrapiam sokiem z cytryny.
Odstawiam na 30 minut aby ryba naszła przyprawami, grilluję na ogniu w kratce do ryb, z każdej strony aż skóra stanie się chrupiąca.Około 15 -20 minut.
ETAP 2:
Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie do miękkości.
Odcedzam.
ETAP 3:
Wodę zagotowuję w rondelku, dodaję pastę z tamandarynowca, cukier, kmin oraz starty imbir, gotuję, aż uzyskam konsystencję syropu.
ETAP 4:
Wkładam ugotowane ziemniaki, mieszam, wykładam na talerze, polewam jogurtem naturalnym, posypuję świeżą kolendrą, podaję z grillowaną doradą.
Smacznego!
misia5
2milutka
Jagodowa
2milutka
Dokładnie :)
Magdalena88