Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Czerwona zupka :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Taka jesienna szybka zupa . Szybka – smaczna

Czerwona zupka :

Składniki:

Czerwona zupka :

 

  • 4 duże pomidory Lima ( sparzone i obrane ze skórki )
  • 1 czerwona papryka
  • ½ szklanki suszonych pomidorów w oliwie
  • 1 cebula
  • czarny mielony pieprz
  • oregano
  • szczypta soli
  • mielona słodka papryka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju
  • ½ litra bulionu z drobiu i warzyw ( ostatecznie w kostce Knorra )
  • 2 łyżki kremowego serka topionego ( pikantnego )
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Czerwona zupka :
Pomidory świeże i suszone drobno pokroić . Cebulę usiekać w piórka. Paprykę wypestkować i pokroić .Na patelni rozgrzać masło i olej . Wrzucić pomidory, paprykę i cebule i dusić 10 minut. Przełożyć do rondelka i zalać bulionem . Gotować 30 minut. Dodać serek i ogrzewać aż się roztopi. Doprawić solą , oregano , pieprzem i mieloną papryką . Podawać posypaną natką z pietruszki.