MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Czerwone pesto z suszonych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne czerwone pesto pachnące suszonymi pomidorami.

Czerwone pesto z suszonych pomidorów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerwone pesto z suszonych pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Czerwone pesto z suszonych pomidorów
Pestki dyni prażymy na gorącej patelni, aż zaczną przyjemnie pachnieć. Przesypujemy je do plastikowego pojemnika i dolewamy oliwę z oliwek - ważne, żeby była dobrej jakości, bo będzie miała duży wpływ na smak pesto. Dodajemy jeden obrany ząbek czosnku. Wszystko razem belndujemy na gładką masę. Dodajemy suszone pomidory i blendujemy w zależności od upodobań na bardziej lub mniej gładko. Pesto doskonale smakuje ze świeżym chrupiącym chlebem, ale nadaje się również jako dip do chipsów czy innego rodzaju pieczywa.
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
Odmieżamy oliwę z oliwek wysokiej jakości
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
Pestki dyni prażymy na rozgrzanej patelni
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
Miksujemy pestki dyni, oliwę z oliwek i czosnek
Czerwone pesto z suszonych pomidorów
Dodajemy suszone pomidory i ponownie blendujemy pesto

Tagi:

dynia pomidory