Sposób przygotowania:
Czerwony schabowy z cebulą w pomarańczach
Plastry mięsa lekko rozbijamy. Opruszamy z każdej strony solą i pieprzem. Obsypujemy z każdej strony mąką i smażymy na oleju. Wkładamy do garnka.
Do mięsa dodajemy podsmażoną cebulę (piórka). Pomarańczę dokładnie obieramy. Staramy się jak najlepiej pozbyć białych błonek (są gorzkie). Kroimy w półplasterki i dokładamy do schabu. Dorzucamy pokruszoną kostkę rosołową.
Wlewamy 3 szklanki wody. Dodajemy koncentrat pomidorowy (4 łyżki). Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy słodką papryką i cukrem.
Dusimy przez 25-30 minut.
Do mięsa dodajemy podsmażoną cebulę (piórka). Pomarańczę dokładnie obieramy. Staramy się jak najlepiej pozbyć białych błonek (są gorzkie). Kroimy w półplasterki i dokładamy do schabu. Dorzucamy pokruszoną kostkę rosołową.
Wlewamy 3 szklanki wody. Dodajemy koncentrat pomidorowy (4 łyżki). Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy słodką papryką i cukrem.
Dusimy przez 25-30 minut.