Sposób przygotowania:
Zapiekane plastry schabu w pomarańczach
Przyprawę do mięsa wieprzowego mieszamy z 2-3 łyżkami oleju.Maczamy wniej plastry schabu. Przykrywamy folią aluminiową i chłodzimy w lodówcecałą noc. Następnego dnia smażymy mięso z obu stron około 4 minut na rozgrzanym oleju. Pomarańcze obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę pomarańczy. Na nie układamy plastry schabu. Na mięsie układamy resztę owoców. Polewamy wszystko sosem zrobionym z miodu, syropu malinowego i musztardy. Pieczaemy w temp 200 stopni C przez 30 minut. Miedzyczasie gotujemy w osolonym wrzątku kaszę jęczmienną . Gotowe mięso wykładamy na talerz z cząstkami pomarańczy. Podajemy z kaszą jęczmienną polana odrobiną sosu powstałego podczas pieczenia schabu.