Sposób przygotowania:
Schab w pomarańczy ze szpinakiem
Schab pokrojony na 1 cm plastry nacieramy drobno pokrojonym czosnkiem. Układamy w szerokiej misce porcje mięsa, solimy i posypujemy pieprzem. Przykrywamy kolejnymi plastrami i także doprawiamy do smaku. Gdy już mamy wszystkie mięso w misce wyciskamy na niej sok z jednej pomarańczy. Przykrywamy folią aluminiową i chłodzimy w lodówce około 2 godzin. Po wyjęciu mięsa osuszamy je ręcznikami papierowymi. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy schab z obu stron na złoty kolor. Na drugiej patelni lub w rondelku rozpuszczamy masło. Wsypujemy mąkę, a następnie dodajemy rozdrobniony szpinak. Smażymy chwilę . Doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz wykładamy porcje szpinaku a na niego plastry schabu. Ozdabiamy plastrami pomarańczy.