Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Duszony schab w pomarańczach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nadające się na zimę bo w zimę nie dostarczamy witamin.

Duszony schab w pomarańczach

Składniki:

Duszony schab w pomarańczach

 

 

Sposób przygotowania:

Duszony schab w pomarańczach
Schab myjemy i nacieramy pieprzem oraz solą , na rozgrzaną patelnie z olejem kładziemy schab i pieczemy z oby dwóch stron po 2min.
W tym czasie parzymy pół kilo pomarańczy i ścieramy z nich skórkę , dodajemy do schabu , resztę pomarańczy obieramy ze skórki i wrzucamy do duszenia się , te co ścieraliśmy skórkę też i dusimy na wolnym ogniu 30min.
Następnie podkręcamy ogień i dodajemy imbir,goździki .
Dusimy jeszcze 10min i podajemy.
Smacznego!

Tagi:

beza schab bezy