Sposób przygotowania:
Duszony schab w pomarańczach
Schab myjemy i nacieramy pieprzem oraz solą , na rozgrzaną patelnie z olejem kładziemy schab i pieczemy z oby dwóch stron po 2min.
W tym czasie parzymy pół kilo pomarańczy i ścieramy z nich skórkę , dodajemy do schabu , resztę pomarańczy obieramy ze skórki i wrzucamy do duszenia się , te co ścieraliśmy skórkę też i dusimy na wolnym ogniu 30min.
Następnie podkręcamy ogień i dodajemy imbir,goździki .
Dusimy jeszcze 10min i podajemy.
Smacznego!
W tym czasie parzymy pół kilo pomarańczy i ścieramy z nich skórkę , dodajemy do schabu , resztę pomarańczy obieramy ze skórki i wrzucamy do duszenia się , te co ścieraliśmy skórkę też i dusimy na wolnym ogniu 30min.
Następnie podkręcamy ogień i dodajemy imbir,goździki .
Dusimy jeszcze 10min i podajemy.
Smacznego!
Pyza
Wokalista