izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Schab z pomarańczą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne połączenie schabu z owocami. Idealnie nadaje się na uroczysty obiad.

Schab z pomarańczą

Składniki:

Schab z pomarańczą

 

Sposób przygotowania:

Schab z pomarańczą
Schab skrop sokiem z jednej pomarańczy. Listki tymianku rozetrzyj z 4 utłuczonymi goździkami, solą i czarnym mielonym pieprzem. Natrzyj mięso, marynuj przez noc. Schab oczyść, natnij w środku. Pomarańczę obierz, podziel na kawałki, wciśnij w nacięcie. Schab zrumień na połowie masła. Przełóż do brytfanny, obłóż plasterkami owoców, podlej bulionem. Piecz ok. 90 min. w temp. 190 stopni. 20 min. przed końcem pieczenia obłóż kawałkami pomarańczy.

Tagi:

schab