iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Czosnkowe muffiny z pastą warzywną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Czosnkowe muffiny z pastą warzywną

Czosnkowe muffiny z pastą warzywną

Składniki:

Czosnkowe muffiny z pastą warzywną

 

  • 2 ,5 szklanki mąki,
  • 1/2 szkl oleju czosnkowego
  • 3 łyżki masło roztopione,
  • Sól,
  • pasta warzywna ajvar,
  • 4 łyżki kukurydza,
  • 10 dag kiełbasa,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1/3 łyzeczki cukru
  • 1,5 szklanki mleka,
  • 2 jajka

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowe muffiny z pastą warzywną
Do miski wlewamy 1/2 szklanki oleju czosnkowego Kawałek masła roztopić przestudzić dolać do oleju ma być 3/4 szklanki tłuszczu. Następnie wbijamy jajka i wlewamy mleko. Mieszamy składniki trzepaczką. Do drugiej miski wsypujemy przesianą mąkę ,proszek do pieczenia sól do smaku i odrobinę cukru mieszamy. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy. Do foremek muffinkowych wkładamy łyżkę ciasta następnie łyżkę pasty warzywnej i znów łyżeczkę ciasta. Na wierzch posypujemy pokrojoną kiełbasą i odsączoną kukurydzą , składniki lekko wbijamy w ciasto. Pieczemy ok 20 min w 190 stopniach.