anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Czosnkowe pałeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięso jest bardzo aromatyczne i niezwykle delikatne a co więcej bardzo soczyste polecam na obiad na codzień i od święta.

Czosnkowe pałeczki

Składniki:

Czosnkowe pałeczki

 

  • 1 kg podudzi drobiowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka złociste przyprawy do kurczaka
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowe pałeczki
Podudzia bardzo dokładnie oczyścić i umyć, następnie osuszyć. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę dodać do oleju wsypać przyprawę do kurczaka i dokładnie wymieszać. Przygotowaną marynatą natrzeć mięso i odstawić na godZinę. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wkroić w piórka cebulę. Dusić pod przykryciem około 50 minut.