ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1008]

Drób i warzywa z patelni grillowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dużo warzyw, mięska tyle co do smaku, takie jedzonko grillowane bardzo lubimy, do tego dobre przyprawy i smakuje świetnie wszystko.

Drób i warzywa z patelni grillowej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Drób i warzywa z patelni grillowej

 

  • udka kurczaka bez kości i skóry 6 porcji,
  • przyprawa do grilla 1 łyżka,
  • papryka ostra 1/2 łyżeczki,
  • sól czosnkowa 1/2 łyżeczki,
  • olej rzepakowy 6 łyżek,
  • cebula 6 sztuk,
  • olej rzepakowy 4 łyżki,
  • przyprawa do grilla 1 łyżka,
  • papryka zielona 2 sztuki,
  • pieczarki 50 dag mniejsze,
  • przyprawa do grilla 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Drób i warzywa z patelni grillowej

ETAP 1:

Drób,warzywa z grilla
Pieczarki bez soli, oleju będą chrupiące, sól je rozmiękcza,puszczają wodę z siebie.

Cebulę pokroić w talarki, papryki w paski, wymieszać w misce z olejem i przyprawą, pieczarki mniejsze przekroić tylko na połowę i posypać przyprawą bez oleju.

ETAP 2:

Drób,warzywa z grilla
Miesko drobiowe jest bardzo szybko miękkie.

Mięso natrzeć przyprawami, na patelnie grillową wlać olej i mocno rozgrzać, położyć na gorącą patelnie grillową mięsko i z każdej strony zrumienić, potem nakryć pokrywka i grillować z 10 minut na średnim ogniu, z 2 razy obrócić, mięsko przełożyć na talerz.

ETAP 3:

Drób,warzywa z grilla
Cebule, papryki grillowane bardzo lubimy.

Po mięsku grillujemy cebule z paprykami z 8 minut co jakiś przemieszać, przełożyć na talerz.

ETAP 4:

Drób,warzywa z grilla

Na tłuszczu po cebuli wsypać pieczarki i grillować z 8 minut, co jakiś czas przemieszać.