patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Czosnkowy filet z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny filet z indyka, pieczony w czosnku. Idealna wędlina na kanapki. Pieczone mięso na kanapki. Smacznie i zdrowo.

Czosnkowy filet z indyka

Składniki:

Czosnkowy filet z indyka

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowy filet z indyka
Filet z indyka myję. Rozkrawam wzdłuż ale. Nie do końca. Lekko ubijam.

Składniki marynaty dokładnie łącze i nacieram mięso.

Zawijam i przekładam do siatki na wędliny. Następnie przekładam do naczynia żaroodpornego.

Piekę ok 120 min w 180 stopniach. Następnie po upieczeniu pozostawiam do osiągnięcia.

Po osiągnięciu zdejmuję siatkę. Kroję w plastry. Smacznego.

Tagi:

mięso indyk