Sposób przygotowania:
Danie ala chińszczyzna
Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min . Płuczemy w wodzie ,suszymy papierowym ręcznikiem .Robimy to żeby pozbyć się goryczki . Następnie smażymy na patelni teflonowej lub grillowej z obu stron.Kroimy na długie kawałki. Makaron razowy gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy . Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min .
W woku na oliwie podsmażamy umytą ,obraną i pokrojona marchewke i obraną pokrojoną w piórka cebulę .Pierś z kurczaka kropimy sosem sojowym zostawiamy na 10 min i smażymy na patelni .Następnie kroimy na kawałki dodajemy do woka . Następnie dodajemy pozostałe składniki i ugotowany makaron .Mieszamy doprawiamy sosem chili słodkim i sosem sojowym .Ozdabiamy natką pietruszki
W woku na oliwie podsmażamy umytą ,obraną i pokrojona marchewke i obraną pokrojoną w piórka cebulę .Pierś z kurczaka kropimy sosem sojowym zostawiamy na 10 min i smażymy na patelni .Następnie kroimy na kawałki dodajemy do woka . Następnie dodajemy pozostałe składniki i ugotowany makaron .Mieszamy doprawiamy sosem chili słodkim i sosem sojowym .Ozdabiamy natką pietruszki