Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Danie Chińskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kto lubi trochę egzotycznie to polecam !

Danie  Chińskie  Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Danie Chińskie

 

  • 1 kg. mięsa wieprzowego ( lub drobiu )
  • 3 duże łyżki oleju ( np. słonecznikowego )
  • 2 paczki ´´China pfanne ´´ ( Maggi )
  • 2 słoiczeki pędów bambusa ( Tao Tao / paski 180 g. )
  • 2 słoiczki kiełków fasoli mung ( Tao Tao 180 g. )
  • 250 g. pieczarków
  • 2 papryki ( 150 - 300 g. )
  • 1 por ( 150 g. )

 

Sposób przygotowania:

Danie Chińskie
► Pędy bambusa przez całą noc moczyć w wodzie, rano kilka razy wypłukać i odcedzić. Kiełki fasoli mung tylko jeden raz wypłukać. ► Mięso i paprykę pokroić w paski, pieczarki i por w pierścienie. ► Mięso na oleju podsmażyć, dodać pędy bambusa i smażyć przez około 20 minut następnie dodać por, paprykę i pieczarki. ► Smażącą się potrawę zalać z 600 ml. wody mieszając wsypać zawartosć torebek i doprowadzić do gotowania, teraz jeszcze chwilę pogotować od czasu do czasu mieszając.
Danie  Chińskie
Do domowej chińszczyzny wkomponowane pędy bambusa i kiełki fasoli mung - taki rodzaj chińszczyzny najbardziej mi smakuje.

Tagi:

mięso