Sposób przygotowania:
Danie jednogarnkowe z dodatkiem ziemniakówETAP 1:

Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Por drobno siekamy, przekładamy do głębszej patelni (na dno wlewamy 3 łyżki oliwy).
ETAP 2:

Z papryk usuwamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w nie za dużą kostkę. Dodajemy do warzyw na patelni i smażymy na wolnym ogniu, aż warzywa zaczną robić się miękkie. (w razie potrzeby podlewamy wodą).
ETAP 3:

Wędlinę kroimy w kostkę i dodajemy do podsmażonych warzyw. Smażymy przez chwilę.
ETAP 4:

Ziemniaki kroimy na kawałki i dodajemy do warzyw i wędliny. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i przyprawą do mięs. Mieszamy, po czym ketchup i koncentrat pomidorowy. Ponownie mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu przez chwilę.
Smacznego