Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybkamiKrok 1:
Kapustę płuczemy i siekamy. Grzyby dokładnie płuczemy. Następnie siekamy. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Cebulę szklimy na oleju. Dodajemy czosnek. Następnie dodajemy kapustę i grzyby. Doprawiamy do smaku i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Krok 2:
Jajka mieszamy z solą. Wsypujemy mąkę i wlewamy mleko, olej i dolewamy stopniową wodę aby uzyskać gładkie, lejące ciasto. Odstawiamy na pół godziny. Gdy po tym czasie ciasto jest za gęste należy dodać odrobinę wody. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie placki z obu stron.
Krok 3:
Na każdy naleśnik wykładamy porcje farszu i zwijamy. Krokiety panierujemy w rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
Smacznego!