Sposób przygotowania:
Łopatka z kapustą z grzybami z szybkowara
Grzyby suszone prawdziwki pokruszyć drobniej, zalać wodą zimną z solą do moczenia na godzinę.
Do szybkowara włożyć kiszoną kapustę pokrojoną drobniej, dodać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec, wlać grzyby namoczone z wodą.
Łopatkę wieprzową obsypać przyprawami i na gorącym smalcu zrumienić z każdej strony razem z cebulą pokrojoną.
Łopatkę dodać do kap[usty z cebulą i tłuszczem po smażeniu, wlać wodę i w szybkowarze gotować z 45 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie, wyjąć mięso, do kapusty wsypać cukier i wymieszać, cukru do szybkowara do gotowania potraw czy owoców wcześniej nigdy nie dodaję bo lubi się przypalać do dna garnka, nadmiar wywaru zamrażam i wykorzystuję do zupy z kapusty kiszonej.
Do szybkowara włożyć kiszoną kapustę pokrojoną drobniej, dodać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec, wlać grzyby namoczone z wodą.
Łopatkę wieprzową obsypać przyprawami i na gorącym smalcu zrumienić z każdej strony razem z cebulą pokrojoną.
Łopatkę dodać do kap[usty z cebulą i tłuszczem po smażeniu, wlać wodę i w szybkowarze gotować z 45 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie, wyjąć mięso, do kapusty wsypać cukier i wymieszać, cukru do szybkowara do gotowania potraw czy owoców wcześniej nigdy nie dodaję bo lubi się przypalać do dna garnka, nadmiar wywaru zamrażam i wykorzystuję do zupy z kapusty kiszonej.