renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Krokiety mięsno-warzywne z kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krokiety miesno-warzywne, do wykonania, których wykorzystuję zazwyczaj mięso z rosołu. Polecam na obiad lub kolacje!!!

Krokiety mięsno-warzywne z kaparami

Składniki:

Krokiety mięsno-warzywne z kaparami

 

  • Na farsz:
  • pół kapusty włoskiej
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki kaparów z zalewy
  • mięso z rosołu (ja wykorzystałam udko, szydełka, wątrobę i żołądek)
  • oliwa z oliwek do duszenia
  • do smaku: sól, pieprz ziołowy, papryka wędzona, kminek mielony

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety mięsno-warzywne z kaparami

Etap 1

Krokiety mięsno-warzywne z kaparami
Kapustę włoską drobno poszatkować. ostrym nożem.

Kapustę włoską drobno poszatkować.

Etap 2

Krokiety mięsno-warzywne z kaparami
Na oliwie poddusić posiekaną białą cebulę.

Na rozgrzanej oliwie poddusić posiekaną cebulę.

Etap 3

Krokiety mięsno-warzywne z kaparami
Po kilku minutach dodać kapustę i nadal dusić.

Po kilku minutach dodać kapustę i nadal dusić.

Etap 4

Krokiety mięsno-warzywne z kaparami
Następnie dodać pokrojone mięso i podroby z rosołu.

Następnie dodać pokrojone mięso i podroby z rosołu, i doprawić przyprawami do smaku. Na koniec dodać kapary i dobrze wymieszać.

Etap 5

Krokiety mięsno-warzywne z kaparami
Ze składników podanych na naleśniki usmażyć naleśniki. Krokiety panierować w jajku i bułce i smażyć na złoty kolor.

Ze składników podanych na naleśniki usmażyć naleśniki, w które należy zawijać farsz. Potem zawinięte krokiety panierować w jajku i bułce i smażyć na złoty kolor.